Εισαγωγικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Εισαγωγικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Η Ελληνική Εταιρεία Αναλυτικής Ομαδικής και Οικογενειακής ψυχοθεραπείας αναγνωρίζοντας το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει σήμερα από τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, αλλά και από άλλους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με τις ομαδικές δυναμικές, διοργανώνει Εισαγωγικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους, το οποίο επικεντρώνεται στις αρχές της ομαδικής ανάλυσης, στην θεραπεία ζεύγους και οικογένειας και στη διαχείριση των συλλογικών δυναμικών φαινομένων.

Το πρόγραμμα δομείται σε δύο αλληλένδετους άξονες: ο πρώτος περιλαμβάνει θεωρητικά σεμινάρια με κεντρικό θέμα τις βασικές αρχές της ψυχοδυναμικής προσέγγισης στην ομαδική λειτουργία, τη δυναμική της οικογένειας και του ζεύγους, σε συνάρτηση με το εκάστοτε ηλικιακό φάσμα. Ο δεύτερος άξονας του σεμιναρίου επικεντρώνεται στην συμμετοχή των εκπαιδευόμενων σε «ομάδες εμπειρίας».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και λοιπούς επιστήμονες του χώρου ψυχικής υγείας. Δικαίωμα παρακολούθησης έχουν επίσης όσοι ενδιαφέρονται να ευαισθητοποιηθούν και να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες για τις μικρές και μεγάλες ομάδες (π.χ. κλινικοί ιατροί άλλων ειδικοτήτων, εκπαιδευτικοί, στελέχη ανθρώπινου δυναμικού, διοικητικά στελέχη επιχειρήσεων, δημοσιογράφοι, νομικοί κλπ).

Το πρόγραμμα θα ξεκινάει τον Οκτώβριο κάθε έτους και θα ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του επόμενου. Με την ολοκλήρωσή του οι εκπαιδευόμενοι θα λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης. Για όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν στη συνέχεια στο πρόγραμμα πλήρους εκπαίδευσης και καλύπτουν τα κριτήρια εισαγωγής, παρέχεται η δυνατότητα ένταξής τους σ’ αυτό.

Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις στα γραφεία της εταιρείας έχουν ως εξής:

Πέμπτη, 19.οο – 20.15 θεωρητική εισήγηση – παρουσίαση

20.30 – 22.οο συμμετοχή σε «ομάδα εμπειρίας»

Κόστος συμμετοχής: 120 ευρώ / μήνα (για εννέα μήνες). Σε περίπτωση συνολικής εξόφλησης με την εγγραφή, παρέχεται έκπτωση 15%.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν την αίτησή τους με συνημμένο το βιογραφικό τους σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. υπ’ όψη κας Έλενας Δημητρίου.

 

Περισσότερες πληροφορίες:
web site: groupanalysis.gr
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ: 210 7758 888
Διεύθ.: Ξενίας 3 – 11527 Αθήνα